نحوه بار زدن درست وسایل در ماشین باربری
وسایل خود را چگونه در ماشین باربری قرار دهیم؟!
نحوه بار زدن درست وسایل در انواع ماشین باربری نظیر: وانت، نیسان و کامیون، دارای اصول یکسان و مشترکی میباشد؛ در واقع با گرانی افسار گسیخته انواع لوازم خانگی، این مسئله پراهمیتتر نیز شده است و بایستی اساس خانه و دیگر لوازم پرارزش، تحت تدابیر ویژهای در ماشینهای باربری جای داده شوند و به مقاصد مختلف انتقال پیدا کنند.
شرکتهای فعال در زمینه حمل بار، حتماَ باید به اصول نحوه بار زدن درست وسایل در ماشین باربری و مستحکمنمودن وسایل در جای خود، توجه داشته باشند. بهخصوص اگر قصد حمل و جابهجایی تجهیزات ارزشمند و یا اساس متنوع خانهها را دارند.
نکات مهم نحوه بار زدن درست وسایل در ماشین باربری
کارشناسان مجرب و حرفهای حوزه حمل بار، همواره روی پارامترهای خاصی برای بار زدن درست وسایل در ماشین باربری تأکید دارند. برخی از مهمترین پارامترها برای این امر، عبارت است از:
- آمادهسازی مناسب خودروی حمل بار
- بستهبندی صحیح وسایل
- اصول چیدن لوازم در کنار یا روی هم؛ در ماشینهای حمل بار
- بستن صحیح لوازم با طناب و گرههای مناسب
- تخلیه آسان لوازم از ماشین در مقصد.
با توجه به اهمیت بالای هر مرحله، در ادامه به بررسی تمامی موارد فوق خواهیم پرداخت.
آمادهسازی مناسب خودروی حمل بار
معمولاَ در اولین گام برای بار زدن درست وسایل در ماشین باربری، بایستی نسبت به آمادهسازی خودروی حمل بار اقدام نمود. از آنجایی که تمامی وسایل در کف خودرو قرار میگیرند، ابتدا باید کف ماشین باربری را بررسی کنید؛ تا لغزنده و اصطلاحاَ سُر نباشد. معمولاَ کف ماشینهای باربری حرفهای بایستی دارای پوششهای موکتی و یا کاورهای ضدآب باشند. البته بهتر است در شرایط بارش باران، از خودروهای دارای سقف استفاده شود.
چک کردن باد لاستیک، یکی از مهمترین اقداماتی است که بایستی از سوی شرکتهای حمل بار مورد توجه قرار گیرد. بهدلیل سنگین بودن تجهیزات قابل حمل و فشار زیادی که به لاستیکها وارد میشود، تایرها همواره باید دارای باد کافی باشند. ضمناَ چک کنید که هیچگونه لوازم اضافه و همچنین اشیای تیز و برندهای، در کف ماشین حمل بار وجود نداشته باشد.
بسته بندی صحیح وسایل برای فرآیند حمل
بسته بندی اصولی، یکی از مهمترین فرآیندهای بار زدن درست وسایل در ماشین باربری محسوب میشود. در پی بسته بندی صحیح، از یکسو بدنه لوازم و تجهیزات خانه و…، از آسیبها و ضربات وارده در حین بار زدن وسایل در ماشین باربری و همچنین هنگام تخلیه، در امان میمانند؛ و از سوی دیگر، از برخورد قطرات باران و گرد و غبار با تجهیزات جلوگیری میشود. جهت بسته بندی دقیق برای بار زدن درست وسایل در ماشین باربری، توجه به نکات زیر کمککننده خواهد بود:
- بایستی دربهای کمدها، دراورها، میزهای تحریر، یخچالها، فایلها و سایر تجهیزات بزرگ دربدار، چسب زده شده و کاملاَ بسته شوند.
- ممکن است از کارتنها و سبدهای مختلفی برای جمعآوری و بسته بندی بسیاری از اشیا و لوازم متفرقه استفاده کنید. حتماَ توصیه میکنیم از کارتنهای مقاوم بهره بگیرید و متناسب با ظرفیت عملکردی هر کارتن، وسایل مختلف را درون آن قرار دهید؛ در غیر اینصورت ممکن است در فرآیند حمل یا تخلیه وسایل، کارتن پاره شود و لوازم آسیب ببینند!
- برخی از لوازم، دارای بدنه خشپذیر و حساسی هستند؛ توصیه میشود برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب به اینگونه تجهیزات، دورتادور بدنه آنها را با پلاستیک حبابدار، نایلونهای مقاوم و یا پارچه و پتوی نازک بپوشانید.
- کارتن کشیدن به دور اساس و وسایل، یک راهحل مقرون بهصرفه برای بسته بندی و جابهجایی ایمن بهشمار میآید.
- سعی کنید وسایل شیشهای و شکستنی موجود در کارتنها را با روزنامه یا مقوا بسته بندی کنید. سپس آنها در کارتن، در کنار همدیگر قرار دهید؛ تا احتمال آسیب بسیار کمتر شود.
- وسایل را درون کارتنها جوری بچینید که تا حد امکان با گوشههای کارتن کیپ شوند و کمتر تکان بخورند.
لازم بهذکر است که شرکتهای باربری مطمئن، همواره از طنابهای محکم و مناسبی برای اساسکشی بهره میبرند.
نحوه چیدن لوازم و وسایل در ماشین باربری
چیدن وسایل در انواع ماشین باربری، بایستی به گونهای باشد که در طول مدت حمل، کمترین فشار به اساس و تجهیزات وارد شود. جهت بار زدن درست وسایل در ماشین باربری، توجه به وزن و میزان ارزش لوازم الزامی خواهد بود. بنابراین بایستی ابتدا وسایل را بهخوبی دستهبندی کنید:
- تجهیزات سنگین: لوازم بزرگ (همانند کمدها، فر و اجاقهای گاز، یخچالها، ماشین لباسشویی و…) را در انتهای ماشین باربری قرار دهید و برای کیپتر شدن آنها و عدم تکان خوردن این لوازم، میتوانید از پتو، پارچه و دیگر حائلهای نرم استفاده کنید. همچنین بهمنظور جلوگیری از سقوط این لوازم روی وسایل کوچکتر، تجهیزات سنگین باید کاملاَ با طنابهای محکم مهار شوند.
- وسایل نیمه سنگین: معمولاَ در نحوه بار زدن درست وسایل در ماشین باربری، پس از جایدهی لوازم سنگین، وسایل نیمه سنگین را بایستی قرار داد. اعم از: تلویزیون، فرش، تخت، کاناپه و غیره.
- کارتنهای با وزن زیاد: معمولاَ اجسام و لوازم صلب و غیرشکستنی (مجسمههای فلزی، کتاب و…)، در این کارتنهای سنگین جای میگیرند. اینگونه کارتنها را میتوانید در کف ماشین باربری قرار دهید و و یا روی لوازم سنگین و نیمهسنگین دارای ارتفاع کم بگذارید.
- کارتنهای کم وزن: کارتنهای با وزن کم را که معمولاَ ابعاد کوچکتری هم دارند، میتوان روی کارتنهای سنگین و یا در فضاهای پرت بین صندلیها و دیگر اساس بزرگ جانمایی کرد.
- بستههای حاوی لوازم شکستنی: چیدمان بستههای حاوی لوازم شکستنی، یکی از مهمترین اقدامات در نحوه بار زدن درست وسایل در انواع ماشین باربری بهشمار میآید. این بستهها ابتدا باید به خوبی با چسب، طناب و پارچه، بسته بندی و محافظت شوند. سپس آنها را روی دیگر لوازم سنگین و یا روی نقاطی با احتمال تکانههای کمتر، قرار دهید.
نهایتاَ برخی از لوازم متفرقه را نیز میتوان در ماشینهای حمل اساس قرار داد؛ که از حساسیت کمتری برخوردار هستند.
مهار صحیح اساس قابل حمل
تمامی تجهیزات بزرگی که باید در ماشینهای باربری قرار داده شوند و به نقاط دیگری انتقال یابند، بایستی بهوسیله طنابهای مخصوص و گرههای مناسب، کاملاَ مهار گردند؛ در غیر اینصورت هم احتمال سقوط آنها روی دیگر وسایل پشت وانت وجود دارد؛ و هم احتمال برخورد با لبههای باربند وانت را دارند که منجر به خراشیده شدن آنها میشود. همچنین لوازم مهاربندی نشده، ممکن است از ماشین باربری سقوط کنند و روی دیگر خودروهای عبوری بیفتند!
تخلیه آسان و ارتباط موثر با نحوه چیدمان
سهولت در تخلیه لوازم و اساس، تا حدود زیادی به نحوه بار زدن درست وسایل در ماشین باربری بستگی خواهد داشت؛ چنانکه کاربران با رعایت سلسله مراتب و چینش مناسب لوازم، هنگام تخلیه نیز کار آسانتری در پیش خواهند داشت. اصولاَ وسایل باید بهگونهای در ماشینها قرار داده شوند که به نقاط خالی و کور زیر لوازم بزرگ سقوط نکنند؛ تا هم آسیب نبینند و هم شرایط تخلیه راحتتری را داشته باشند.